Как правилно да се лакираме?

Красивият маникюр, който демонстрираме всеки ден пред колегите си изглежда лесен и достъпен за всеки. Уви, нещата не стоят по същия начин, когато хванете четката и лака за нокти, и започнете да нанасяте течността. Омазаните кожички, балончетата и неравномерните нанасяния са част от проблемите, с които се сблъскваме всеки път. Колкото и внимателно да гледаме маникюристката, никога не се справяме като нея сами. За да избегнем възможните проблеми и да се сдобием с красив маникюр не е нужно много – няколко стриктно следвани стъпки и сме готови. За да решим един от големите проблеми на жените, представяме точно какви движения трябва да правите с четката, когато нанасяте лак за нокти.
  • 1. Вазелин
Преди да започнете да се лакирате, задължително вземете клечка за уши и малко вазелин. Нанесете малко количество върху кожичките, като внимавате да не попадне върху ноктите. По този начин, дори и да не се лакирате прецизно, няма да ви останат петна около ноктите.
  • 2. Точка
След като нанесете и основа за лак, можете да започнете с най-трудната част. Внимателно раздрусайте шишенцето, като е добре да го направите с въртеливи движения между китките, за да не се получат балончета в самата течност. Нанесете една точка в центъра на нокътя и съвсем внимателно избутайте в посока към кожичките. По този начин ще разнесете по-голямото количество и ще ви остане точно толкова, колкото ви е необходимо за прецизно оформяне.
  • 3. Лента
Когато оформите горната част, плъзнете четката надолу, към края на ноктите. С това сте маркирали от къде до къде трябва да минете с лак, за да не зацапате която и да е част на пръста. Започнете отново от основата и плъзнете с четката надолу към извивката. Естествената форма на ноктите ще зададе правилната посока.
  • 4. Граница
Продължете да нанасяте, докато не покриете изцяло едната страна. Повторете упражнението и с другата страна.
  • 5. Повторение
Ако е необходимо, можете да нанесете втори или дори трети пласт, следвайки същата техника на нанасяне. Завършете с топ лак и изчакайте да изсъхне добре. При нужда, можете да ускорите процеса, като потопите ръце в купа със студена вода и задържите дотолкова, доколкото издържите.
Източник:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *