Обезкосмяване с конец – плюсове и минуси

Обезкосмяването с конец е процедура, позната отдавна. Въпреки това напоследък забелязваме възраждане на интереса към обезкосмяването с конец. Вижте плюсовете и минусите на тази процедура. Обезкосмяването с конец е стара техника, която през последните години се радва отново на голямо внимание. Много дами залагат на обезкосмяването с конец за веждите или косъмчетата над горната устна. Вижте какви са плюсовете и минусите на обезкосмяването с конец. Обезкосмяването с конец е по-добро от кола маската, защото може да захване косъмчетата дори да са много къси. Също така прецизността е много по-голяма при обезкосмяването с конец в сравнение с това на кола маската.

Плюсове на обезкосмяването с конец

Безболезнено

Всичко зависи от личния праг на болка, но мнозина твърдят, че обезкосмяването с конец е сред най-безболезнените процедури. Определено има дискомфорт, но той е нищо, сравнен с болката на кола маската.

По-трайно

Ако е добре направено, обезкосмяването с конец дава много дълготрайни резултати. Косъмчетата не се появяват от 6 до 10 седмици. Причината е, че при обезкосмяването с конец, всяко едно косъмче се издърпва директно от фоликула. Същото не може да се каже с категоричност за кола маската, където някои от косъмчетата просто се късат на повърхността и са видими малко след това.

Перфектният метод за лице

Обезкосмяването с конец е идеалният метод да премахнете нежеланото окосмяване на лицето - веждите и горната устна. Обезкосмяването няма да раздразни кожата и да я зачерви, тоест е процедура, която можете да направите дори в обедната почивка.

Бързо

Ако намерите наистина добър професионалист, ще забележите колко бързо е обезкосмяването с конец. Процедурата е почти два пъти по-бърза от обезкосмяването с пинсета например.

Минуси на обезкосмяването с конец

Най-големият минус според мен е да намерите професионалист, който добре да владее обезкосмяването с конец. Тази услуга не е достъпна във всеки салон, а още по-малко са наистина владеещите това изкуство. Потърсете съвет от приятелка или повече информация във форумите за човека, в чиито ръце ще се оставите. Минус на обезкосмяването с конец е, че на повечето места се прилага единствено на лицето - за почистване на веждите и над горната устна. Няма опция за почистване на други части на тялото. Салоните, в които се прилага на цяло тяло, са много малко и трудни за откриване.
Източник: rozali.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *