Да се гримираме сами за празниците

Когато се гримираме, трябва да се съобразяване с цвета на косата и очите, с тоалете, който ще носим и разбира се с формата на лицето. В зависимост от това, дали имате кръгло, овално, сърцевидно или квадратно лице, трябва да подчертаете едни черти и да прикриете други. Вижте нашите бързи съвети как да се гримирате сами у дома според формата на лицето.
  • Смел грим за кръгло лице
При кръглото лице ширината на горната и долната част на лицето е еднаква. Звезди с подобна форма на лицето са Кирстен Дънст и Чарлийз Терон. Ако имате кръгло лице, трябва да опитате да му придадете по-остри черти. Подчертайте устните с тъмен цвят червило. За повече блясък нанесете гланц за устни. По-смелите акценти в грима ще придадат изразителност на лицето. Нанесете молив за устни само в ъгълчетата на устата. Цветът на молива трябва да е съвсем малко по-тъмен от нюанса на червилото. Подчертайте скулите като нанесете по-тъмен нюанс руж. Ружът трябва да се постави под лек наклон спрямо скулите. Акцентирайте на очите. Опушеният грим и като цяло сенките в тъмни цветове (лилаво, черно тъмно синьо) придават допълнителна изразителност. Те придават острота на кръглото лице. Резултатът е балансирана романтична визия.
  • Подчертани очи  при овално лице
Овалните лица са по-издължени, но чертите са по-меки. Често пъти изглеждат по-тесни и слаби. Най-голямата красавица с овално лице е Меган Фокс. В много случаи най-изразителната част от овалните лица е брадичката. Затова акцентът се поставя по-скоро в горната част на лицето. Наблегнете на тъмните сенки на очи. Можете спокойно да ги нанесете на целия клепач. Сложете обилно количество спирала на горния клепач. Избягвайте да слагате спирала на долния клепач. Рядко ефектът е толкова добър, колкото сте си го представяли. Ако лицето ви е по-овално, подчертайте смело скулите с руж. На устните нанесете безцветен балсам. Така ще подчертаете естествения им цвят.
  • Изразителни устни за сърцевидно лице
При сърцевидното лице челото е по-широко. С такава форма е лицето на Рийз Уидърспуун. Основният акцент, когато нямате грим, са скулите. Долната част на лицето е много по-тясна и има нужда от подчертаване. Ако лицето ви е с такава форма, бъдете по-смела с молива за устни и нюанса червило. Подходящи са актуалните за сезона кървавочервени устни. При сърцевидните лица няма нужда от подчертаване на скулите, затова няма нужда да слагате руж. На очите поставете сенки в меки тонове – бледо розово, ментово, светло синьо или телесни цветове. Избягвайте очната линия.
  • Лек грим за квадратно лице
Квадратното лице изглежда по-късо. Често брадичката и скулите са по-изразени. Дженифър Гарнър, Оливия Уайлд и Рейчъл Макадамс са с по-квадратни лица. Чертите на квадратното лице трябва да бъдат омекотени. Затова гримът е в по-меки тонове на розовото. Можете на използвате молив за устни, който обаче почти не се вижда. Освен това не бива да очертава устата от край до край. Нанесете безцветен гланц за устни. За да придадете по-овална форма на квадратното лице, сложете ружа в кръгове. Подчертайте очите със сенки в телесен цвят. Можете да сложите черен молив за очи от вътрешната страна на долния клепач. Не прекалявайте със спиралата за очи. Нанесете само един пласт на горния клепач за по-романтична визия.
  • Грим у дома – важни съвети
Когато планирате визията си за празниците, не забравяйте грима. След като изберете тоалета, прегледайте несесера с гримовете.
  • Ако нямате сенки за очи или червило в подходящия нюанс, отскочете го магазина за козметика. Сенките за очи и червилото ще са ви нужни, ако редовно се гримирате у дома
  • Проверете дали спиралата ви не е изсъхнала. Ако имате каквито и да е съмнения, вземете си нова. Сплъстените мигли ще развалят впечатлението от грима ви
  • Купете си нови апликатори за грим. Старите често крият в себе си остатъци от стари сенки. Ако опитате да нанесете светли сенки, резултатът може да е неприятен
  • Преди да нанесете сенките за очи, поставете някаква основа върху клепача (фон дьо тен). После сложете малко пудра и след това сенки. Така клепачът няма да се изпоти и сенките ще се задържат по-дълго
Източник:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *