6 неща, които трябва да знаете за лака за коса

До колко наистина сте запознати със същността на един от най-използваните продукти за коса – лакът и неговите тайни. Вижте някои от най-любопитни факти за лака за коса и неговата употреба:

Степента на фиксация не определя силата на лака

Всички сме виждали описанието на флакончетата с лак, на които те се отблезват като лакове с лека, средна или силна фиксация.

Това обаче не се отнася до силата и издражливостта на лака, както предполагате, а до типът коса, за която са подходящи.

Така леката фиксация действа най-добре на тънка коса, средната - за нормална до дебела, а силната – за много тежка коса с дебел косъм.

Четете съдържанието, за да сте сигурни в ефективността на лака

Лаковете за коса имат различни наименования – стилизиращ спрей, финиш спрей и т.н. Ключовият фактор, който ще ви насочи към това дали продуктът наистина е лак за коса - независимо от наименованието и марката, е в описаното съдържание на флакона. Осигурявали ли фиксация на прическата?

Повечето опаковки ще ви подскажат дали продуктът, който сте на път да използвате, ще ви свършат работа и "фиксиране" е една от ключовите думи.

Разресването на коса върху която е нанесено голямо количество лак може да я увреди

Когато нанесете лак върху косата си, тя практически остава запечатана на мястото си. Ето защо, когато се опитате да минете с гребен или четка по дължината и рискувате да я накъсате.

Ако продуктът ви не е с гъвкава фиксация, първо измивайте косата си и след това я изсушете и накрая разресвайте.

Скритата тежест на лака за коса може да накара прическата ви да падне

Тъй като обикновено лакът за коса съдържа съставки, които имат голяма сила, за да успеят да задържат прическата, прекаляването с количеството лак може да има обратен ефект и да накара косата да се отпусне и слегне, лишавайки я от обем. Ето защо ви съветваме да прецените внимателно продукта според нуждите си и да внимавате с разстоянието от което впръсквате лака.

Едно от лесно правило, което ще ви осигури равномерно нанасяне е да броите до три, като местите флакона плавно около глават си.

Когато обаче искате да фиксирате къдрици правилото е да нанасяте лака на всяка една от тях по отделно, за да сте сигурни, че няма да паднат.

Може да се използва за много други неща освен за стилизиране

Ако имате проблем с наелектризирането и роклята ви се залепя за чорапогащника, напръскайте директно с лак и ще откриете, че тъканта на полата/роклята ще има по-малка вероятност да прилепва към крака. Освен това може да се използва за премахване на петна от перманентен маркер и да спре бримка на чорапогащника.

Срокът на годност няма значение

За разлика от повечето козметични продукти, срокът на годност не е от значение за ефикастността на лака за коса. Докато го съхранявате в помещение с постоянна температура, лакът ще ви служи без проблем. Единствените фактори, които могат да нарушат формулата му, са излагането на топлина или студ.

Източник:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *