3 натурални маски срещу черни точки

Хора от всякакви възрасти могат да имат черни точки по кожата. Те са истинска напаст, загрозяват красотата на кожата, а са и потенциални възпалителни огнища, които могат да се превърнат в гнойни пъпки. Черните точки се дължат на повишена секреция на себум и ускорено отделяне на мастните жлези. Те трябва да се отстраняват периодично, за да бъде кожата чиста и предпазена от евентуални гнойни пробиви. Това обаче не трябва да става със стискане и нараняване на кожата, а с помощта на натурални почистващи средства срещу черни точки.
  • Сода за хляб
Содата е едно добро средство за лечение за черните точки, особено в зоната около носа и брадичката. Тя допринася за отстраняване на себума и мъртвите клетки. 1. Смесете 2 супени лъжици сода за хляб с минерална вода. Разбъркайте, докато се получи паста. 2. Нанесете пастата върху кожата и втрийте с кръгови движения. След като сте направили масаж за няколко минути, оставете да засъхне върху кожата. Това ще отнеме себума. 3. Изплакнете добре и правете това 2 пъти седмично.
  • Канела
Канелата е абразивна и богата на антиоксиданти. Абразивността ѝ помага на кожата да се отърве от наслагванията и нечистотиите, а антиоксидантите пък я подмладяват и предпазват от поява на бръчки. 1. Смесете 1 чаена лъжичка канела, 2 супени лъжици лимонов сок, 1 щипка куркума. 2. Разбъркайте и нанесете върху лицето. 3. Оставете да изсъхне и да престои върху лицето 15 минути, след което изплакнете с хладка вода. Маската може да се прави и с мед, вместо с лимонов сок. Подходяща е за ежедневна употреба.
  • Овесена каша
Комбинацията от овесени ядки и кисело мляко действа чудесно не само за отстраняване на черните точки, но и за дълбоко подхранване на кожата и подмладяването ѝ. 1. Смесете 1 чаена лъжичка мед, 2 супени лъжици кисело мляко и сока от 2 домата заедно с толкова стрити овесени ядки, колкото да се получи гъста каша. 2. Втрийте кашата в лицето си с масажни движения. Оставете да подейства 10 минути. 3. Изплакнете и повтаряйте процедурата 2 пъти седмично.
Източник:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *