5 грешки, които допускаме при избора на бельо

Представяме ви най-често срещаните, но поправими грешки, които правим, когато избираме какво бельо да носим под дрехите си, и прости съвети, които можете да следвате, за да придобиете зашеметяващ силует. Всяка жена обича да си купува бельо, а разнообразието е наистина огромно. И макар бельото да има голяма роля при съблазняването, това не е основната му цел. В крайна сметка всичко се свежда до това, то да бъде удобно и да подчертава фигурата като остава невидимо под дрехите. Ето защо събрахме най-често допусканите грешки при избора на сутиени, оформящо бельо и т.н., за да можете при следващия пазар да направите информиран избор, които да отговаря на нуждите на вашата фигура:

Избирате сутиен, който се врязва в кожата.

Този проблем не важи единствено за по-пълните дами и зависи от качеството и размера на сутиена.  Често се случва да избираме сутиени, които са с по-хлабав ластик, за да избегнем грозното нагъване на кожата. Това от своя страна прави сутиена нестабилен и неспособен да даде необходимата подкрепа на гърба. Вследствие той се измества нагоре и избутва меката тъкан надолу. Решение: Когато избирате сутиен внимавайте задната му част да прибира плътно кожата и същевременно да бъде разположена хоризонтално, точно под плешките. Ако това не реши напълно проблема, върху сутиена можете да поставите оформящ потник, като внимавате да не са прекалено стегнати, за да не предизвикате обратен ефект.

Носите спортни сутиени ежедневно

Спортните сутиени, колкото и удобни да са, не са създадени, за да оформят бюста. Всъщност те стягат гръдната тъкан по начин, който води до загуба на нейната еластичност, което от своя страна може да доведе до отпускане на бюста. Решение: За да предотвратите последващия неблагоприятен ефект от ежедневното носене на такъв тип бельо, е препоръчително, особено за дамите с по-голям бюст, да заложите на сутиени с повдигащ ефект. Това ще ви помогне да изглеждате по-високи, ще намали оптически размера на бюста и дори ще ви направи по-слаби.  За дамите с по-малък бюст също е полезно да носят сутиени, която осигурява по-добра подкрепа. Освен това ежедневното носене на спортни сутиени ще ускори деформирането на формата им, което от своя страна ще съкрати периода им на употреба

Купувате бельо със стегнат ластик

Без значение от предпочитаното от вас бельо – бикини, боксерки, прашки и т.н., ако изберете размер, които не е подходящ за вас, резултатът винаги е отрицателен. Неудобното бельо не само ви прави да изглеждате зле, но и причинява дискомфорт и може да доведе до проблеми със здравето. Решение: Няма универсална система за оразмеряване на марките, което прави почти невъзможен изборът на бельо без предварително да бъде пробвано. Ето защо, когато пазарувате не се смущавайте да използвате пробната и за бикини. Важно е те да ви пасват като „втора кожа”. Не изпадайте в паника, ако размерът, който ви подхожда е по-голям от този на останалото ви бельо. Това не значи, че непременно сте напълняла, вероятно просто марката има различна система на размерите.

Бельото ви се очертава под дрехите

Кошмар за всяка жена е бельото и да се отбелязва под тесните дънки и нежните блузи. Наличието на ластик в горната част може да причини този неприятен ефект. Сутиените също могат да изпъкват, когато са украсени с дантела или имат релефни декорации, а над тях се носят блузи от тънки материи. Решение:Безшевното бельо е оптималното решение на този проблем – то приляга плътно по кожата, тъй като е изработено от мека и еластична материя. Що се отнася до сутиените, заложете на изчистени модели от гладка материя в неутрални цветове, когато носите прилепнали или тънки дрехи.

Ефектът безформеност

Едно е да откриеш подходящо бельо за ежедневието и съвсем друго за официален тоалет, който има за цел да подчертае фигурата. За жалост не всички могат да се похвалят с перфектна фигура, но пък за това всяка от нас може да използва подходящо бельо, за да постигне зашеметящ резултат. Решение: За да подчертаете предимствата на фигурата си, можете да заложите на корсета. Познат от хилядолетия на жените, корсетите днес продължават да служат вярно на своите притежателки без обаче да им причиняват болка. Те успяват да повдигнат гърдите и оформят горната част на тялото, също така изглаждане на корема и намаляват оптически талията. 
Източник: rozali.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *