Съвети за избор на високи токчета

За какво да внимавате, когато си избирате високи токчета, защо е важно разстоянието между тока и предната част на платформата и коя е подходящата височина според повода.

Купувайте обувки в края на деня

Края на деня е идеалното време за избор на високи токчета. През деня краката са се подули малко или много, а това много променя модела и често пъти дори размера обувки, които ще си вземете. Това е особено важно, ако имате проблем с ширината на обувките.

Разходете се в магазина и с двете обувки

Никога не купувайте високи токчета, ако не сте пробвали и двете обувки. Различната ширина на левия и десния крак не винаги е толкова фатална при спортни обувки или балеринки, но при високите токчета може да се окаже, че лявата е като излята по крака ви, докато дясната е нетърпимо тясна. Не забравяйте да пробвате обувките на различни настилки - както на гладките плочки, така и на мокетите в магазина. Това е особено важно, ако ще носите обувките предимно в офиса си, а там подовата настилка е килим или мокет. Не всички високи токчета са подходящи за това.

Измерете разстоянието между тока и подметката

Измерете разстоянието между тока и началото на подметката, за да разберете дали обувката ще е удобна. Това правило важи особено при тънките токчета. Ако разстоянието е 3 см., то обувката е по-вероятно да ви е удобна. Ако разстоянието е обаче 2,5 см., то това означава, че сводът е прекалено стръмен и най-вероятно ще се измъчите с тези обувки.

Не подценявайте платформите

Препоръчваме ви, когато избирате високи токчета, да си вземете модел, който има макар и лека платформа в предната част на ходилото. Освен че "отнема" от височината на тока, платформата щади предната част на стъпалото, осигурявайки по-меко стъпване.

Изберете модел, съобразен с ширината на стъпалото

Важно е една обувка на висок ток да е правилният номер. Но също така не забравяйте да обърнете внимание на ширината на модела. Ако обувката е по-широка, то тя няма да стои елегантно и може дори да ви е неудобна. В случай, че даден модел ви е удобен, пасва ви на дължина, но ви е широк, нашият съвет е да се въздържите от покупката.

Съобразете височината с повода

Да, високите токчета стоят секси, но е добре да се съобразите с повода, за който ги купувате и при какви случаи ще ги носите. Има няколко правила за височината на високите токчета:
  • Обувки с котешки ток (3-5 см.): идеални за всеки ден, особено ако ви се налага да сте едновременно елегантна и да вървите дълго.
  • Обувки със средно висок ток (7 см.): подходящи, ако работите в офис, изискващ официален дрескод. Въпреки това не е препоръчително да вървите дълго с тях.
  • Обувки с висок ток (10-12 см.): идеалните обувки за официални събития, но вървенето с тях е мъчение. Избирайте ги за поводи, при които няма да ви се налага да стоите дълго с тях
Източник: rozali.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *